Arno Arts, beeldend kunstenaar

      

Arno Arts (Boxmeer 13 juni 1947)

Arno Arts is een Nederlands beeldend kunstenaar. Arts kreeg zijn opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Hij begon zijn artistieke loopbaan met het beschilderen van porseleinen borden. In de begintijd maakte hij vooral tekeningen met kleurpotlood. Naast tekeningen, schilderijen en grafiek maakt hij beelden, multiples en conceptuele werken waarbij hij gebruikt maakt van gemengde techniek. Ook werkt hij met glas en keramiek, fotografeert hij en doet hij performances.
Zijn werk doet denken aan popart. Hij geeft aan motieven uit de reclame en clichés uit de populaire media een spitsvondige draai die bij de toeschouwer een aha-erlebnis kan oproepen. Tot de terugkerende thema's binnen zijn werk behoren kunst, kunstenaarschap en zelfportret.[1] Hij speelt graag met woorden. Een van zijn lijfspreuken is bijvoorbeeld: A work of Arts is a Joy Forever.
Arts is met zijn atelier gevestigd in een oude kruidenierswinkel in de wijk Klarendal in Arnhem; de etalages worden door hemzelf of door gastexposanten ingericht met wisselende installaties. Arts is in zijn woonplaats in de loop der jaren met zijn acties herhaaldelijk in de publiciteit gekomen. Hij gaf leiding aan masterclasses en aan kunstprojecten met buurtbewoners.


Aangeboden


Puzzle Kicking Bear

      

afdruk hoogte x breedte: ? x ? cm
papier hoogte x breedte: ? x ? cm
jaar: 1974
gesigneerd: rechtsonder op passepartout
genummerd: unicum
in passepartout: ja, eenvoudig
techniek: kleurpotlood
prijs: € 250,-
home
Supplement, beeld- & boekwerken

Van Randwijckweg 2
6573 EJ Beek-Ubbergen
024 - 7950477
024-3240054 (privé)
email: supplement
homeSummary

De CS-AGENDA, het overzicht voor culturele en aanverwante activiteiten in het Rijk van Nijmegen en omgeving.

Informatie over Supplement, Beek Ubbergen en zijn muzen.

De aanwinsten van deze week en voorafgaanden.

De aanwinsten van deze en voorafgaande weken.

Het totale boekenbestand literatuur

Het totale boekenbestand niet-literatuur


En nog wat restanten:


En overige specifieke aanbiedingen:

categorie boeken:
categorie Kunst: Buiten de boekenorde: En om een indruk te krijgen waar al die boeken 'rusten' moet u zeker een kijkje nemen in de voorraadkamer van Supplement. Met uw muis kunt u 'navigeren' door de bibliotheek.

Zoeken bij collega's


Boeken koesteren
Wat te doen met niet (meer) gekoesterde boeken.


Monografie Van Doorn

Jan P.C. van Doorn: "Van mijn grafiek houd ik toch het meest' / Leo Ewals. - Leidschendam: Kemper Conseil Publishing, 2006. ISBN 90-76542-228
Prijs: € 39,90
Jan van Doorn was een Nijmeegs schilder/graficus. Leo Ewals heeft eerder monografieën van Nijmeegse kunstenaars doen verschijnen (Ted Felen en Gerard Mathot).

home


© 2001 Supplement. Design: rob melssen